|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Annonce:


Omega 3 fedtsyre
Omega-3-fedtsyre er betegnelsen for en familie af flerumættede fedtsyrer som har det til fælles, at de har en dobbeltbinding på kulstofatom nummer tre fra kulbrinteenden, den position på kulbrintekæden som kaldes ω-3 (omega-3).

Nogle af de vigtigste omega-3-fedtsyrer, ernæringsmæssigt set, er alfalinolensyre (ALA), icosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA). Den menneskelige krop kan ikke syntetisere omega-3-fedtsyrer fra bunden, men den kan syntetisere alle de nødvendige omega-3-fedtsyrer ud fra den simple omega-3-fedtsyre alfalinolsyre. Derfor er alfalinolsyre en essentiel fedtsyre som skal indtages med kosten. De andre omega-3-fedtsyrer, som kan syntetiseres fra alfalinolsyre eller indtages via kosten, kaldes også af og til essentielle fedtsyrer.

Gode kilder til omega-3-fedtsyrer er fede fisk, som f.eks. makrel, laks, sild, ansjoser og sardiner, hørfrø og -olie, og andre planter, som f.eks. kiwi, perilla og tyttebær.









Kategorier på sider:

Omega 3 fedtsyre Fiskeolie Slanketilbud Helse og skønhed Plejeprodukter Gode råd Fisk Sundhedsportaler Kampagnetilbud Fiskeolie diverse Hvad er fiskeolie
 
 
 Du er her: Fiskeolie - Helse og skønhed Fiskeolie - - Hvad er Fiskeolie en et   









Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.