|
|
Lån  


 
Annonce:


Omega-3-fedtsyre er betegnelsen for en familie af flerumættede fedtsyrer som har det til fælles, at de har en dobbeltbinding på kulstofatom nummer tre fra kulbrinteenden, den position på kulbrintekæden som kaldes ω-3 (omega-3).

Nogle af de vigtigste omega-3-fedtsyrer, ernæringsmæssigt set, er alfalinolensyre (ALA), icosapentaensyre (EPA) og docosahexaensyre (DHA). Den menneskelige krop kan ikke syntetisere omega-3-fedtsyrer fra bunden, men den kan syntetisere alle de nødvendige omega-3-fedtsyrer ud fra den simple omega-3-fedtsyre alfalinolsyre. Derfor er alfalinolsyre en essentiel fedtsyre som skal indtages med kosten. De andre omega-3-fedtsyrer, som kan syntetiseres fra alfalinolsyre eller indtages via kosten, kaldes også af og til essentielle fedtsyrer.

Gode kilder til omega-3-fedtsyrer er fede fisk, som f.eks. makrel, laks, sild, ansjoser og sardiner, hørfrø og -olie, og andre planter, som f.eks. kiwi, perilla og tyttebær.











Information på sider:

Plejeprodukter - Omega 3 fedtsyre - Sundhedsportaler - Fiskeolie - Fisk - Gode råd - Helse & skønhed - Hvad er fiskeolie -



 Du er her: Fiskeolie - Fiskeolie -